maandag 17 augustus 2015

Voor mijn Jaanu

Jaanu staat voor schatje, dus ja, een Yaanu-kleedje voor mijn grootste kapoen hier thuis was wel toepasselijk vond ik.

De Jaanu-dress van Straight Grain en Twee Emmerkes Water ... een super mooi patroontje, alweer van eigen bodem, net als het jurkje uit mijn vorig blogbericht. We beleven hoogdagen met zo veel super patroontjes voor onze schatjes, of jaanu's.

Toch was ik eerst niet echt zeker of ik het patroontje wel zou kopen ... ik vond het wel een mooi kleedje, tuurlijk wel, maar heb in het verleden nog niet echt goeie ervaringen gehad met stolpplooien. Mijn meisje is nogal een smalle mie en dat valt dan dikwijls te wijd voor haar, dus ik zou dit kleedje maar aan mij voorbij laten gaan, want het zou wel niks voor haar zijn...

Tot ik in blogland en op instagram het ééne na het andere prachtige exemplaar zag passeren, ik KON er gewoon niet aan weerstaan en het was onmogelijk om dit kleedje NIET te maken :-p dus ja, we bestelden dan toch maar het patroontje dat ik eerst absoluut niet ging kopen.

Ik zou de Norah-versie gaan maken en dan, stof kiezen, ik kon niet goed kiezen tussen wat er in mijn stoffenvoorraad zat, maar koos uiteindelijk voor een vrolijk stofje van Soft Cactus dat ik kocht bij deze webshop. Ook het contraststofje is van Soft Cactus en komt dan weer van deze webshop. Om het geheel wat te breken koos ik voor een witte paspel tussen het bovenstukje en het onderstuk.Het kleedje in mekaar steken heeft me toch wel wat tijd gekost. Het was even zoeken hoe het juist moest, vooral met de plooitjes, en de afwerking ervan. Ik wou een contrasterend stiksel om de plooien door te stikken, maar dan moest het wel perfect zijn natuurlijk. Nu ja, perfect is het niet geworden, maar het kan er mee door denk ik 😋.

Zoals wel vaker gebeurt, kwam ik onderweg wel een hindernis tegen, want net toen ik dacht dat ik bijna klaar was, ik moest enkel nog de mouwtjes erin steken, bleek dat ik de plooien aan de zijkant verkeerd gemaakt had :-( alles lostornen dus, en herbeginnen maar. Ik twijfelde nog altijd een beetje aan de stofkeuze, maar eens het jurkje af was was ik wel helemaal overtuigd, en ook de dochter kreeg pretlichtjes in de oogjes toen ze haar nieuwe jurkje zag, dus de goedkeuring was er duidelijk :-) .

Het is echt een super leuk jurkje geworden vind ik zelf, iets helemaal anders dan alle andere die ik al heb gemaakt voor Asa, door de grote stolpplooien krijgt het kleedje iets unieks (en toch ook niet tè wijd zoals ik gevreesd had), en het patroontje geeft ook een super goede uitleg over een propere afwerking aan de binnenkant van het kleedje.

Ik maakte maatje 3 jaar, in principe zou ik denk ik nog kleiner kunnen maken voor mijn smalle meid, en dan gewoon wat verlengen, maar ik durfde niet goed.

Bij deze nog wat foto's van een kleine meid die ook spelen in dit kleedje wel zag zitten:


 Patroon: Jaanu-dress van Straight Grain en Twee Emmerkes Water (vind je hier)
Stof: Soft Cactus


4 opmerkingen: