dinsdag 25 augustus 2015

Swapje

Toen we een tijdje geleden met enkele bevriende mama's afspraken om te gaan swappen (iedereen trekt een lootje en dan zorg je voor een origineel cadeau'tje voor die persoon) had ik meteen veel ideeën eens ik wist voor wie ik moest. Ik had meteen wel een idee welke stijl van kleertjes de mama in kwestie graag had voor haar zoontje, dus begon wat in mijn Ottobre-magazines te snuffelen.

Net in die periode besliste webshop Daaidieka om ermee te stoppen en werd er uitverkoop gehouden in de stoffen met 35% korting. Buitenkansje dus! Ik ging meteen kijken en vond wat ik zocht. Een leuk, vrolijk tricotje van Znok, in combinatie met een groene gabardine.

Ik zou een salopetje maken uit 1 van mijn ottobres van vorig jaar nog, een patroontje waar toen mijn oog al op gevallen was, maar dat ik toch nog niet durven maken had. Bij het knippen van de stof zag ik dat ik nog vrij veel over had, zowel van de tricot, waarmee ik een t-shirtje zou maken die bij het salopetje paste, als van de gabardine. En aangezien de eerste verjaardag van mijn liefste metekindje er zat aan te komen maakte ik snel ook het patroontje in een kleiner maatje en knipte alles meteen 2x. Van de tricot had ik zelfs nog genoeg stof over om nog een t-shirtje voor mijn eigen zoontje te maken, als dat niet leuk is :-D en zo was meteen ALLE stof opgebruikt, geen verspilling, zalig toch? Het t-shirtje van zoonlief verscheen trouwens al eens in mijn vorige blogpost.

Dit werd het geheel van de andere cadeau'tjes:


Het salopetje werd gevoerd met eveneens een stofje uit de uitverkoop bij Daidieka, als ik mij goed herinner is het van dapper, maar dat weet ik niet meer zeker. 


2 opmerkingen:

  1. Awel dat zou ik nu ook kopen in de winkel (als mijn zoon daar nog in paste).
    Heel mooi gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen