zondag 9 augustus 2015

Herstart na een zomerdipje


Het eerste waar ik in deze blog over wil gaan bloggen is het nieuwe patroontje van Compagnie M, de Ileana dress.

Ik had in de maand juli mijn naaimachine even aan de kant gezet, we gingen op vakantie en dus was het even tijd voor andere dingen. Toen we terug waren viel het mij tegen om terug te beginnen, geen idee waarom, maar ik liet het even zo. Maar toen ik plots de foto's van het nieuwe patroontje van Compagnie M tegenkwam online, was ik meteen verkocht. Dit MOEST ik gewoon uitproberen. Zeker toen ik de optie met het strikkraagje zag, kon ik niet meer weerstaan. Zodra het patroontje uitkwam zat het in mijn winkelkarretje en twee dagen later zat het al in de bus, super service! 

Diezelfde avond werd al het patroontje getekend en toen de volgende uitdaging, welke stof zou ik gaan gebruiken? Ik mag van mijzelf echt even geen stof meer kopen wegens gewoon te veel ...  dus dook ik in mijn stoffenvoorraad en haalde een paar combinaties tevoorschijn. Ik had van de stof die ik uiteindelijk gebruikte maar een meter, en ik vreesde dat het niet genoeg ging zijn voor een cirkelrok, en die wou ik toch eigenlijk wel maken, aangezien Asa dol is op zwierrokjes. Maar toen ik het patroon op de stof legde en wat puzzelde leek het wel te gaan lukken, dus dit zou het worden! Het is een stofje dat ik een tijdje geleden kocht bij Mondepot;  de Eyelet Mint van Michael Miller, in combinatie met een effen stofje van Soft Cactus, dat ik enkele weken terug kocht bij Stitch Shop. Ik moest het volledige kleedje wel voeren, aangezien het een stof met gaatjes is. In elk geval, dat was het oorspronkelijke plan ...Het in mekaar steken van het kleedje ging verbazend vlot, zeker na even niet meer genaaid te hebben moest ik even terug wennen, maar dat was geen probleem. Toen het bovenstukje af was en ik alles al eens aan het strijken was viel mijn oog plots op de combinatie van het bovenstukje met de rok die ik eigenlijk als voering voorzien had ... de effen stof dus. Hm, dat was eigenlijk wel heel mooi en gaf veel meer op dan alles in de lichtere stof te doen (ik zou er dan wel een paspel tussen gestoken hebben en eventueel een boordje onderaan in de donkerdere stof, om te breken). Dus ja, de originele rok ging aan de kant (ik zal er ooit wel eens iets anders uit kunnen knippen neem ik aan :-) ) en de effen rok zou het worden. Even andere zakjes knippen en het was gebeurd.


Toen Asa hem 's morgens bij het opstaan zag was ze meteen in de wolken met haar nieuwe kleedje, ze is altijd wel blij, maar deze keer lichtte haar gezichtje helemaal op, het was duidelijk goedgekeurd.

Ik naaide het kleedje met strikkraagje, zonder mouwtjes, een volledige cirkelrok en druppelvormige zakken

Ik koos ervoor om het strikje niet in dezelfde stof te maken waarmee ik het kraagje naaide, maar in de stof van het bovenlijfje, leek mij een leuk contrast
Ik had een doorlopend kraagje gekozen achteraan, daar heb ik wel even op gevloekt bij het plaatsen van de rist, want mijn kraagje kwam aan de ene kant net een tikkeltje hoger dan aan de andere kant, niet veel, maar wel goed zichtbaar ... gelukkig heb ik toch wat kunnen 'foefelen' zodat het nu wel goed zit :-)


Niet de beste foto, maar wel leuk om te tonen hoe leuk ze het vond om met haar zwierkleedje rond te draaien :-)

Nog even wat sfeerbeelden:


3 opmerkingen:

  1. Je hebt een heel goede keuze gemaakt met die donkere effen rok. Veel mooier dan het zou geworden zijn met 1 stofje voor het hele rokje.
    Het is een prachtkleedje geworden!

    BeantwoordenVerwijderen