zaterdag 3 oktober 2015

Nog eens Hanami, maar dan helemaal anders


Ik ging naar het stoffenspektakel in Gent, niet van plan echt veel te kopen, maar plots lag daar een stofje naar mij te blinken dat ik al een tijdje graag wou ... Een prachtig stofje van Michael Miller. Die kon ik natuurlijk niet laten liggen! 


Wat zou ik ermee maken? Een jurkje voor Asa, dat was duidelijk, maar welke? Een nieuwe Ileana (compagnie M)? ... Hm, ik had zin in een rimpelrokje en Asa staat zo mooi met haar Hanami-kleedje  (Straight Grain), dat je hier kan zien, een nieuwe zou dus zeker niet misstaan in haar kast. 

Het patroon had ik al, dus dat was mooi meegenomen, maar ik wou wel niet exact hetzelfde doen dan vorige keer. Mss eens de Improvisional Pleating uitproberen? Een techniek die hier heel mooi wordt uitgelegd door An van Straight Grain. Ja, dat zou ik gaan doen! Maar de stof die ik wou gebruiken voor de Pleating, een effen fuchsia stofje, zou dacht ik niet echt opgeven met die plooitjes, die zouden er wat verloren in gaan. Dus experimenteerde ik en keek wat het zou zijn met stukjes paspel tussen de plooitjes, en tegen mijn eigen verwachtingen in vond ik dit echt heel mooi! Dus ja, dat zou het worden!

Het was een heel werkje, al die stukjes paspel apart tussen de plooitjes vast maken, maar het loonde wel! Ik voegde ook aan de mouwen en aan het middel dezelfde kleur paspel toe. Al zeg ik het zelf, het is echt geslaagd! Oordeel zelf maar :)Achteraan maakte ik de gewone rug met een blinde rits, in een contrasterend kleurtje. zoals de voering van het bovenstukje en de mouwen.
Patroon: Hanami van Straight Grain
Stof: Hashmark Florals Gem Stones van Michael Miller (gekocht op stoffenspektakel)
         Effen fuchsia stof als voering, gekocht bij webshop Bellelien
Paspel: stoffenspektakel

4 opmerkingen:

  1. Prachtige jurk. De paspeltjes zijn echt super gelukt. Dat maakt de pleating nog eens zo mooi.
    Je hebt dan ook nog eens een bijpassend gilet, longsleeve en broekkousen: waaw gewoon!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Suuuupermooi!
    Ga ik ooit eens kopiëren, die techniek he van paspel tussen al die stukjes!

    BeantwoordenVerwijderen