dinsdag 27 oktober 2015

De nieuwe Tinny-dress, een schot in de roos!

Ik maakte in het verleden al eens een versie van de Tinny-dress van Straight Grain en was meteen fan, zeker toen ik zag dat het patroontje opnieuw zou uitgebracht worden met een upgrade. En wat voor 1! Ontelbare mogelijkheden zijn er met 1 en hetzelfde patroontje, en dan kan je alles ook nog eens combineren met alle andere geweldige patroontjes die Straight Grain rijk is. Geweldig dus! 


Ik koos deze keer voor een iets soberdere stoffencombinatie, het moeten niet altijd drukke prints zijn of vrolijke kleuren. Ik liet me inspireren door 1 van de moodboards op deze webshop. De blauwe softcactus stof had ik al eerder gekocht bij diezelfde webshop, dus kocht er de stof van Robert Kaufman (Weave in Meringue) bij. Er was echter niet meer veel op voorraad, dus vandaar dat ik ervoor koos om enkel bovenlijfje in die stof te doen en het te combineren met een contrasterend rokdeel in de effen donkerblauwe stof. Ook de voering is volledig in het donkerblauw.Bij het kiezen van de patroonopties viel mijn oog plots op het bovenlijfje met colorblock, al heb ik er een iets andere versie van gemaakt. Ik zag het plots helemaal voor mij, ken je dat, als plots alle puzzelstukjes in je hoofd in mekaar vallen en je het gewoon ziet wat het moet worden? Ik zou paspel toevoegen tussen de naden en verder gewoon alle stukken in dezelfde stof doen die ik sowieso voor het bovenlijfje ging gebruiken. De paspel uit het moodboard dan maar bijbesteld en zo mijn idee uitgewerkt.


En natuurlijk moest ik iets gaan doen met de fantastische opties voor het kraagje die het patroon rijk is. Na even twijfelen werd het de Peter pan kraag met dubbele petals. Dat zou mooi symmetrisch moeten zijn met de paspellijnen die vanuit het midden schuin van boven naar beneden lopen. 


Het jurkje werd uiteindelijk helemaal zoals ik het in mijn hoofd had, missie geslaagd dus. En het feit dat dochterlief het na de pasbeurt al niet meer wou uitdoen bevestigde dit alleen maar. 

Kleine anekdote: Nadat ze het een namiddag aangehad had was ons mejuffrouw vrij vroeg op de zetel in slaap gevallen en de papa had haar dan maar, met haar kleedje nog aan en al, in bed gelegd. Toen ze de dag nadien wakker werd wou ze haar kleedje aanhouden om bij haar mammie te gaan. Toen ik aangaf dat ze er wel mee geslapen had kreeg ik droog als antwoord: "Maar ik heb mijn kleedje in mijn bedje niet vuil gemaakt hoor, mama!" Ook dat het kleedje dan toch wat verkreukt was kon haar niet deren :-p

Ik heb zo een vermoeden dat dit 1 van haar favorieten zal worden in de kleerkast.De rok maakte ik simpel, met plooitjes. Meer moest dat niet zijn om het jurkje af te maken.


Kleine broer wou ook eens mee poseren voor de foto :-) en zo hebben jullie ook ineens al even een preview van mijn eerste Billie van Zonen 09


Oh ja, en voor wie ook graag dit prachtige patroontje eens wil uittesten, er is nog toch het einde van deze maand een lanceringskorting van 20% op de website van Straight Grain, met de code LAUNCH20

Hier zie je trouwens nog een hoop andere versies van dit leuke jurkje:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten