zaterdag 2 januari 2016

Een winterkleedje met vosjes

O jee, ik heb mijn blog een beetje verwaarloosd de laatste tijd! Mijn naaimachine en breinaalden hebben nochtans wel verder gewerkt, maar door de drukke eindejaarsperiode kwam het er maar niet van om te bloggen, ik heb dus wat in te halen :-)


Als eerste toon ik jullie een jurkje dat ik nog in november naaide. Ik had bij Mondepot een super leuk stofje gekocht van Baba Babywear en zag daarin meteen 1 van de patroontjes van Laralil, een Deense ontwerpster die enkele typisch scandinavische kleedjes heeft ontworpen. Vorige winter naaide ik al eens de Liva, dat is nog van voor mijn blogberiode, maar nu koos ik voor de Lara, een kleedje met zakjes, knopenpat en kap. Ideaal als los speelkleedje voor mijn kleine meid.


Bij de leuke vosjes dus nog snel een effen tricot'tje voor het beleg gezocht en boordstof erbij en ik zag het kleedje al helemaal voor me.


Al bij al een niet al te moeilijk kleedje en voor één keer ondervond ik ook weinig hindernissen bij het in mekaar naaien van het kleedje, behalve dan dat ik de mouwboorden in de verkeerde draadrichting had geknipt, oeps ... gelukkig had ik genoeg boordstof en kon ik ze gewoon opnieuw knippen.


En bij deze was dochterlief alweer heel blij met de nieuwe aanwinst in haar kleerkast :-) een echt meisje he, als het aan haar lag mag mama nog massa's nieuwe kleedjes maken, ze heeft er nooit genoeg.


 
Bij gebrek aan een passend kleurtje kamsnaps in mijn voorraad koos ik voor een contrasterend kleurtje, het werden gouden exemplaren, al bij al wel een leuke combinatie vind ik zelf.
3 opmerkingen: