zondag 29 mei 2016

Lentejasje voor zoonlief

Het is er eindelijk van gekomen, ik heb een jasje gemaakt voor zoonlief. 
Zo lang al was ik het van plan, kocht ergens vorig jaar stof bij Mondepot, met de Lars van Zonen 09 in het achterhoofd, want ook dat had ik al mega lang liggen, maar toch kwam het er niet van om eraan te beginnen. Had zelfs al eens het patroon uitgeknipt, maar dat was natuurlijk inmiddels in een maat die te klein zou zijn voor mijn beertje.


Ik kwam er maar niet uit met wat ik mijn stof zou combineren, maar plots kreeg ik toch het goede inzicht en begon ik eraan :-) Ik hertekende het patroon, deze keer in maatje 104 en knipte ook meteen de stof, dan zou ik toch niet meer terug kunnen he? Als de stof geknipt was moest ik wel verder doen, anders zou het nogal zonde zijn van die leuke stof.


Ik gebruikte een zacht geweven stof met ruitjes, gecombineerd met een donkerblauwe tricot die ik kocht op het stoffenspektakel. Ik zorgde voor oranje accentjes met de polsboordjes, de paspel en de knoopjes aan de kap.Ik ben in elk geval fan van het patroontje, het is wel wat werk om dat jasje tot een goed einde te brengen, maar eens af is het het echt wel waard vind ik. Oordeel zelf maar zou ik zeggen :-)


Ik maakte maat 104, perfect van maat, al zal ik ze een eventuele volgende keer wel nog een maat groter maken, want zonder trui eronder is ze perfect, maar met een trui erbij is het toch alweer nipt voor mijn reusje. Al bij al is hij zonder al te veel problemen in mekaar geraakt, oef! Enkel 1 klein probleempje, bij de eerste pasbeurt bleek er een probleem met de mouwen, want Ybe kreeg zijn armen niet door de mouwen ... oeps ... de binnenmouw zat verdraaid in de jas! Zo stom dat ik dat niet gezien had, en dan nog wel aan beide kanten. Dus ja, keergat terug openmaken en mouwen weer losmaken en weer vaststikken, het kon niet anders. Maar twas nog snel opgelost, gelukkig :-D


1 opmerking: